Avaruuden teoriat

Avaruudesta käsitteleviä teorioita on käytännössä yhtä monta kuin on niitä pohtivia ihmisiäkin. Tuntuu tällä hetkellä siltä, että jokainen taho, aivan virallisia organisaatioita myöten (NASA jne.) pitää hallussaan hyvin vahvaa näkemystä siitä, minkälainen avaruus todellisuudessa on sekä miten me tulemme tulevaisuudessa sitä tutkimaan. Jos ihan totta puhutaan, yksi asia mitä maailmassa EI ole vielä keksitty, on kristallipallo, jolla pystyisi 100 prosentin varmuudella ennustamaan tulevaisuutta. Tästä johtuen yksikään organisaatio, tai ihminen maailmassa ei pysty ennustamaan, miltä ihmiskunnan ja avaruuden synergiat näyttävät 10, 20, 50 vuoden päästä. 

Avaruus on iso ja pelottava konsepti, jonka monet selittämättömät mysteerit jaksavat pitää mielenkiintoamme yllä vuodesta toiseen. Seuraavassa artikkelissa lähdemmekin pohtimaan hieman tarkemmin, minkälaisia teorioita avaruudesta on liikkeellä, mitkä ovat mahdollisia, ja mitkä enemmänkin mielikuvituksen tuotetta. 

Olemmeko ainoa sivilisaatio maailmassa?

Jälleen kerran, kenellekään ei tästä asiasta ole sataprosenttista varmuutta, mutta ainakin allekirjoittanut voi LÄHES varmaksi arvioida, että universumista löytyy toinenkin maapallo, jossa on elämää. Onko elämä ihmisten, olioiden, eläinten, tai minkä muotoista, sitä emme tiedä. Mikäli et usko maapallon ulkopuoliseen elämään – kysy itseltäsi näin: Mikä on todennäköisyys sille, että avaruuden kokoisessa paikassa ei olisi toista samanlaista planeettaa kuin maa? Mikä tekee maasta niin erityisen? Maa on verrattain pieni planeetta, jos esimerkiksi vertaa Plutoon, joka on moninkertaisesti maata isompi paikka. Avaruudessa on miljoonia planeettoja, joten olisi hieman kummallista, että meidät valittiin onnekkaaksi voittajaksi evoluutioteorian lotossa, useampi sata miljoonaa vuotta sitten. 

Vaikka emme ehkä koskaan saa tietää (emme yksinkertaisesti onnistu löytämään toista samanlaista planeettaa) asuuko universumissamme muitakin “älykkäitä” olentoja, moni asiantuntija on sitä mieltä, että tällainen on kuitenkin teoriassa erittäinkin mahdollista. 

Asuminen Marsissa

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä, Elon Musk on jo useamman vuoden elättänyt toiveita siitä, että ihminen pääsisi asuttamaan Marsia. Marsista on todettu löytyvän organismeja jotka pystyisivät tarjoamaan ihmiselämälle edellytyksenä olevia elementtejä (happea, vettä jne.). Matka Marsiin ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, sillä pelkästään sinne pääseminen kestää 150 – 300 päivää. Kyllä, luit aivan oikein. Matka on siis hieman pidempi kuin Helsingistä Nuorgamiin. Jo tämä pitäisi kertoa sinulle kaiken oleellisen siitä, kuinka massiivisesta paikasta on kyse, kun puhutaan avaruudesta. Voitko siis kuvitella matkustavasi äänennopeudella yli puoli vuotta, ennen kuin saavut määränpäähäsi? Aivan, emme mekään, mutta joku onneksi voi!

Marsin asuttaminen on ollut yksi Elon Muskin intohimoista jo vuosia ja tämä johtuu siitä, ettei mies usko maapallomme kestävän loputtomiin. Tämän vuoksi hän on päättänyt yrittää etsiä vaihtoehtoista ratkaisua sille, missä voisimme rakentaa uuden sivilisaation. Ihminen on vain valitettavasti sellainen olento, että satojen vuosien saatossa luultavasti myös Marsista onnistuttaisiin tekemään vaarallinen paikka (ilmastonmuutos, saasteet jne.) asua. 

Avaruusmatkailusta iso bisnes

Siinä missä avaruusmatkailu ei VIELÄ ole tuottava bisnes (vaikka joitain, useiden miljoonien eurojen arvoisia lippuja on myyty rikkaille miljonääreille), avaruus itsessään on toiminut innoittajana mm. kymmenillä nettikasinoilta löytyville kolikkopeleillä. Vaikka et avaruudessa ikinä pääsisikään käymään, olet varmasti joskus elämässäsi kuullut legendaarisesta, kosmiseen ulottuvuuteen sijoittuvasta Starburst -kolikkopelistä. NetEntin lanseeraama slotti on yksi avaruusteemaisista kolikkopeleistä ylivoimaisesti tunnetuimpien joukossa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *